In 2017 hebben vier geïnspireerde mensen hun energieën gebundeld in een samenwerkingsverband.

Onder de naam E X I S T E brengen zij hun individuele en gezamenlijke activiteiten in Frankrijk onder de aandacht.

crealist - vonkenschieter - ontregelaar

Marcella van Bruggen
Marcella van Bruggen

Op de piek van haar carrière als art director in de marketing communicatie, besloot zij om afscheid te nemen van het dynamische, drukke leven in Nederland. Na een lange zoektocht vond zij met haar gezin in 2006 een droomplek in Frankrijk. Met genoeg ruimte om dicht bij de natuur te leven en tijd te maken voor het gezinsleven en de ontplooiing van haar talenten.


In 1999 maakte zij voor 't eerst kennis met het Mandala tekenen. Een jarenlange, boeiende ontdekkingsreis binnen "de cirkel" heeft haar immens veel kennis opgeleverd. Haar passie is uitgegroeid tot een grote behoefte om de Mandala met iedereen te delen, die op zoek is naar zijn eigen kern.

wijs(w)eter - diepdenker - voelspriet

Tanni Koens
Tanni Koens

Naast een afwisselende carrière als therapeut en manager in de gezondheidszorg met verstandelijk beperkte mensen en psychiatrisch patiënten, bleef Tanni een levenlang leren. Ze studeerde filosofie, lichaamsgerichte psychotherapie en NLP en hypnose. Ze richtte in 1995 haar eigen bureau Phronesis op, van waaruit ze cursussen en opleidingen verzorgde voor personeel en cliënten in gezondheidszorg instellingen. Later werd ze een veelgevraagd specialist bij de overheid en het bedrijfsleven. Haar specialisaties, Leiderschap ontwikkelen, integriteit, socratisch gesprek en denkgereedschap. Momenteel geeft ze samen met het inspiratiecollectief vorm aan werkwijzen die recht doen aan de totale mens, zijn lichaam, geest en ziel.

scherpkijker - omvatter - zuiveraar

Riet Lenaerts
Riet Lenaerts

Riet is coach in hart en nieren. Als NLP-coach, leraar Innerlijk Sjamanisme en Equitherapeute, ontwikkelde zij door de jaren heen haar eigen begeleidingsvorm. Het resultaat is een diepgaande ‘op maat-aanpak’ geworden.
De laatste jaren gaat haar focus vooral richting ervaringsgericht coachen via natuur en paard. Riet coacht zowel in bedrijven als privé en heeft zich vooral gespecialiseerd in de groei van jonge leidinggevenden. De feedback die zij van hen kreeg was de volgende: Werken met Riet is makkelijk! Zij is 100% gefocust op haar klant.

In haar werk creëert ze een, als vanzelfsprekend, ‘thuisgevoel’ wat je helpt om makkelijker in je ‘raakbaarheid’ te komen, waardoor je ook beter naar jezelf kan en durft kijken. Als je jezelf beter wil leren kennen en wil begrijpen waarom je doet wat je doet en vooral wat de impact is van jouw handelen op je omgeving, dan is zij wel de ‘scherpkijker’ en ‘de omvatter’ om dat samen mee uit te klaren, om daarna via haar werk als ‘zuiveraar’ weer een stukje dichter bij je eigen authentiek leiderschap te komen. Probeer haar ‘horse-workshop’ maar eens en je zal begrijpen wat ik wil bedoel!

ginnegapper - boomklever - amourist

Jos van Geel
Jos van Geel

De meeste mensen kennen hem als TV-acteur of regisseur. Wat weinig mensen weten is dat hij naast zijn publieke rol een pad ontwikkelde van verinnerlijking. Doorheen opleidingen als psycho-energetisch coach en Keltisch Sjamanisme, ontwikkelde zich gaandeweg de drang om meer en meer contact te maken met de natuurelementen. De overstap naar Frankrijk is nu ook een stap om mensen, via de natuur, dichter bij zichzelf te brengen.